Oleh: kakangyogaswara | 31 Juli 2009

POLEMIK UNDAK-USUK BASA SUNDA

POLEMIK UNDAK-USUK BASA SUNDA

Panganteur: Dodong Djiwapradja
Naha enya undak-usuk basa Sunda téh teu perlu dipaliré deui lantaran teu luyu jeung alam démokrasi tur mangrupa warisan jaman féodal?
Dina ieu buku, kalayan tandes Ajip Rosidi nembrakkeun pamadeganana. Dipairan ku lima tokoh Sunda: Saini K.M., Djadja Sargani, Fatimah Idat, Béni Setia, jeung Popo Iskandar. Teu kantun, Dodong Djiwapradja gé nyodorkeun sawanganana sa-cara gamblang. Kacindekanana moal hamham deui milu ngarojong tarékah urang nanjeurkeun cecekelan, kumaha jeung rék dikumahakeun undak-usuk basa Sunda téh dina kamekaran basa jeung kahirupan urang Sunda umumna.
Citakan II, 2007; 14,5 x 21 cm; 96 kaca; ISBN 979-3631-96-1; Rp 20.000,-


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Kategori

%d blogger menyukai ini: