Oleh: kakangyogaswara | 10 September 2013

Latihan Soal: Sajarah Purwakarta

Baca wacana ieu di handap!

Harita, Kabupatén Purwakarta ngawengku 4 (opat) kacamatan nya éta: Kacamatan Purwakarta, Kacamatan Pléréd, Kacamatan Wanayasa, jeung Kacamatan Campaka. Katambahan ku Désa Kertamanah jeung Sukasari ti Kabupatén Karawang tur Désa Ciramaeuwah jeung Citamiang ti Kabupatén Cianjur. Jadi, kabéhna ukur 70 désa.
Pikeun jeneng Kepala Daérah Kabupatén Purwakarta anu masih kénéh kosong, R.H. Sunarya Ronggowaluyo ditetepkeun nyangking kalungguhan Pejabat Bupati, sarta S. Syam jeung Mohamad Husein Syabih ditetepkeun pupuhu jeung sulur pupuhu DPRD Gotong Royong.
Dua minggu ti harita, tanggal 12 Juli 1968, Menteri Dalam Negeri, Létnan Jenderal Basuki Rahmat ngaresmikeun ngadegna Kabupatén Purwakarta anu puseur dayeuhna di Purwakarta jeung ngistrénan R.H. Sunarya Ronggowaluyo nyangking kalungguhan Bupati Purwakarta.

1. Sateuacan dimekarkeun jadi 17 kacamatan Kabupatén Purwakarta ngawengku………..kacamatan
a. 16 c. 5
b. 4 d. 6

2. Tanggal …….., Menteri Dalam Negeri, Létnan Jenderal Basuki Rahmat ngaresmikeun ngadegna Kabupatén Purwakarta
a. 12 Juli 1966 c. 12 Juli 1968
b. 12 Juni 1968 d. 12 Juli 1969

3. Numutkeun wacana di luhur saha nu nyangking kalungguhan pejabat Bupati téh?
a. R.H. Sasmita Ronggowaluyo
b. R.H. Sunarya Ronggowaluyo
c. Mohamad Husein Syabih
d. S. Syam

4. Saha Menteri Dalam Negeri nu ngaresmikeun Kabupatén Purwakarta téh?
a. R.A.A. Wirasuta c. Létnan Jenderal Basuki Rohmat
b. Adipati Panatayuda d. Létnan Jenderal Basuki Rahmat

5. Kabupatén Purwakarta ayeuna taun 2012 ngawengku sabaraha kacamatan?
a. 16 c. 15
b. 4 d. 17


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Kategori

%d blogger menyukai ini: