Oleh: kakangyogaswara | 2 Oktober 2013

Istilah Patukangan

  1. NGARAN PATUKANGAN

Anjun  nyaeta tukang nyieun parabot tina taneuh.

Bujangga  tukang nyieun/nulis carita.

Candoli  tukang ngajaga pabeasan di nu kariaan ( biasa awewe ).

Gending  tukang nyien parabot tina kuningan.

Kabayan tukang dititah ka ditu ka dieu.

Kajineman  nyaeta 1) mandor sakitan  2) tukang ngajaga jinem (nu dihukum).

Kabojengkeng  tukang  ngagusur padati.

Kulaer  nyaeta kusir anu tumpakna dina kuda kareta panggung.

Kuncen  nyaeta tukang ngurus kuburan.

Legig tukang ngasruk dina pamoroan.

Malim tukang nalukkeun sasatoan.

Maranggi tukang nyieun landean jeung sarangka keris.

Merebot tukang nakol bedug.

Nyarawedi tukang ngagosok permata.

Pakacar nyaeta bujang, juru laden.

Palatuk nyaeta iber anu tumpak kuda saheulaaneun pangagung.

Peledang tukang nyieun parabot tina tambaga.

Palika tukang teuleum.

Pamatang tukang moro (anu sok ngagunakeun tumbak).

Pamayang tukangngala lauk di laut.

Panday tukang nyieun parabot tina beusi.

Panderesan tukang nyadap.

Paninggaran tukang moro.

Sarati tukang ngusir gajah.

 


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Kategori

%d blogger menyukai ini: