Oleh: kakangyogaswara | 30 Oktober 2013

Anak anjeun Karya: Khalil Gibran

Puisi yang sangat termasyhur buah karya Kahlil Gibran, seorang pujangga asal Libanon tentang seorang anak, yang digubah ke dalam Bahasa Sunda oleh seseorang (anonym), mangga urang lenyepan:

Anak anjeun

Karya: Khalil Gibran

Anak anjeun lain anu anjeun,

Manehna seuweu kahirupan, anu sono ku kahirupan,

Manehna lahir ngaliwatan anjeun, tapi lain ti anjeun,

Jeung sanajan manehna hirup babarengan jeung anjeun,

Manehna lain milik anjeun,

Anjeun maparin kaasih, tapi lain  pamanggih,

Lantaran maranehna baris ngabogaan acining  hirup sorangan,

Anjeun meunang miara ragana, tapi omat ulah  nyengker jiwana,

Lantaran jiwa maranehna mah ancoaneun isuk,

Anu mustahil karandapan ku anjeun, sanajan ukur impian,

Anjeun meunang nyoba sangkan sarua jeung maranehna,

Tapi omat ulah hayang nyaruakeun maranehna jeung anjeun,

Lantaran hirup lain maju ka mangkukna,

Ogé henteu angger kawas kamari,

Anjeun  ngan wungkul gondéwa,  maranehna jamparing kahirupan,

Anu baris mesat ngapung ngambah jomantara,

Mapay laratan taqdir kahirupan nu di tetepkeun ku Mantena,

……………………………………………………………………………….

 

……………………………………………………………………………….


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Kategori

%d blogger menyukai ini: